Nyelvismeret

2023.04.06. 14:50

Ismét remekeltek a francia vizsgákon a pásztói diákok

A Budapesti Francia Intézet minden évben DELF díjátadó ünnepséget rendez, amelynek során nemcsak a diákok, hanem az intézmények is elismerésben részesülnek – közölte a Mikszáth Kálmán Gimnázium honlapján.

N. O.

Mint írták, a DELF a Francia Oktatási Minisztérium nemzetközi nyelvvizsgája, amely a Magyar Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Központjánál honosítható alap-, közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsgaként. Idén ismét megrendezték a nagyszabású eseményt, ahol az intézmény igazgatója és a francia tagozat vezetője képviselte a gimnáziumot. A pásztói iskola szép helyezést ért el. 

A DELF A2 alapfokú nyelvvizsga kategóriában az egész országban a legjobb eredményt a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium francia tagozatos diákja, Huszár András érte el, 100 százalékos teljesítményével. A harmadik helyezett pedig Molnár Hanga lett, 99 százalékos eredménnyel. A vándorkupát a pásztói francia tagozat nyerte el, hiszen diákjai országos szinten a legjobb vizsgaeredménnyel büszkélkedhetnek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában