Kiállítás

2023.04.07. 09:25

Grafikus, festőművésznek nyílt meg a kiállítása Balassagyarmaton

Zólyomi Bia grafikus, festőművész kiállítása látható Synopsis címmel a Szerbtemplom Galériában a napokban. A tárlatot Antalffy Péter történész nyitotta meg.

L. J.

Zólyomi Bia és Antalffy Péter a tárlat megnyitóján

Forrás: SzTG

– Zólyomi Bia 1995-ben született Balassagyarmaton. Egészen kis kora óta vonzotta a rajzolás és a kézművesség. A gimnáziumi évek alatt a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolába járt rajzszakkörre, ahol ifj. Telek Zoltán volt a mestere – kezdte a művész bemutatását a történész. 

– A gimnázium után Budapestre költözött, ahol grafikusként végzett. Ezt követően a televíziós szakmában helyezkedett el videógrafikusként. A munka mellett egyetemi szinten kezdett el foglalkozni a másik nagy szerelmével, a történelem-régészettel. Amíg korábban az akvarellel, ma már az akrillal dolgozik a legtöbbet. Azonban klasszikus és kortalan technikája miatt az olajfestés áll hozzá a legközelebb. Az alkotás folyamatát mindig kísérletezésként fogja fel – olvasható Zolnyánszki Zsolt galériavezető közleményében. 

A kiállítást május 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők a galériában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában