Környezetvédelem

2023.04.29. 09:29

Bátonyterenyén ültették el az utolsó facsemetéket a Hűsítő ligetek programban

Három papírhéjú diófát ültettek el a napokban a bátonyterenyei II. János Pál Pápa iskola udvarán. Ezzel az utolsó csemeték is földbe kerültek szűkebb hazánkban, a Hűsítő ligetek program támogatásával.

G. E.

Storkné Molnár Mónika, a bank területi képviselője (b) és Nagy Piroska, az iskola igazgatója

Forrás: Beküldött fotó

A diákok hatékony közreműködésével került földbe három facsemete a bátonyterenyei II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola udvarán. Az utóbbi hónapokban ötvenmillió forintból – 555 fával és 1110 cserjével – zöldült ki száz oktatási intézmény a K&H Hűsítő ligetek programjának jóvoltából, a 10 millió Fa Alapítvány együttműködésével. 

– Nógrád megyében öt helyszínen ültettünk el 19 fát és 38 cserjét a kezdeményezésnek köszönhetően – tájékoztatott Storkné Molnár Mónika, területi vezető, aki arra is kitért, hogy a bátonyterenyei iskolában hamarosan madarak és fák napi programot tartanak, annak sikeres megrendezéséhez is kaptak ajándékokat a gyerekek. 

A gyerekek lelkesen vettek részt a munkában
Forrás: Beküldött fotó

A fenntarthatóságot évek óta fókuszba helyező pénzintézet közleménye szerint akciójuk nem csupán a klímaváltozás elleni harcra hívja fel a figyelmet, de élhetőbb környezetet is teremt a fiatal generációnak és a gyerekek környezettudatos neveléséhez is hozzájárul.

A program megvalósításában a pénzintézet ügyfeleinek is oroszlánrésze volt, hiszen digitális fizetéseik után közel 4,4 millió forint gyűlt össze. Ezt az összeget a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány kiegészítette, így 50 millió forintból valósul meg a program. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában