Jegyzet

2023.04.18. 12:44

A szépségtrendek elég gyakran változnak

Nehéz követni a hóbortokat - Ember-Lukács Zsófia gondolatai a témában.

E-L.Zs.

Ezt először onnan szívják le, majd ide fecskendezzék be, aztán most mégsem ez a helyes. A szépségtrendek elég gyakran változnak. A szépség kultúránként és koronként eltérő, talán az előnyös külső gyakorta jár bizonyos privilégiumokkal is. Ha pedig az előző évtizedek meséire gondolunk, akkor a csúf mindig a gonosz, vagy az erkölcstelen viselkedés üzenetét hordozta. Ebből kiindulva már tudat alatt is a külső tulajdonságokból következtethetünk a belsőre. Hát persze, hogy szépek, akik egyben jók is, vagy mégsem? Gondolok itt épp Hófehérkére, vagy épp Aranyhajra. Napjainkban azonban elég agresszívan nyomják ránk az éppen aktuális trendeket a közösségi oldalakon. 

A Kardashian testvéreknek például gazdag királyfi, gyors paripa és minden földi jó kijut, így irigyelte meg a nagyközönség a fenékméretüket is, amiből egy plasztikai műtéthullám lett. Több helyen olvastam, hogy ezek a „hercegnők”  a 90-es évek „heroin sikk” korszakát, a kóros soványságot űzték el kerekebb formáikkal. Ezek után már az ötven kiló felettieket is lehet szépnek nevezni, majd jött 2023 és mindez kezd kimenni a divatból. A New York Post szerint ismét a kóros soványság lesz a divatos. Akinek ez nem adatik meg, annak pedig jöhet a zsírleszívás még az arcból is, ami egy újabb plasztikai „vírust” indít el. Nekünk, egyszerű halandóknak pedig az jutott, hogy aki idén is divatos szeretne maradni, kicsit visszavesz a testzsírból. Én nem tudok cinizmus nélkül tekinteni az újabb őrületre, várom a következő időszakot... 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában