Napirendek

2023.04.28. 09:15

A költségvetés módosításáról is döntöttek a megyei közgyűlésen

Bírósági ülnökök személyéről, az idei költségvetés módosításáról, valamint közhasznú alapítvány támogatásáról is döntött csütörtöki közgyűlésén Nógrád Vármegye Önkormányzata.

G. E.

Csütörtökön tartotta soron következő közgyűlését Nógrád Vármegye Önkormányzata

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Csütörtökön tartotta soron következő közgyűlését Nógrád Vármegye Önkormányzata, amelyen több napirendi pontot is megtárgyaltak a képviselők. Egyebek mellett elfogadták Imreh Erika, a kormányhivatal bátonyterenyei járási hivatalvezetőjének beszámolóját a kirendeltség tavalyi tevékenységéről. Ugyanígy a szécsényi járási hivatal előző évi munkájáról is elhangozott beszámoló, amit Hári Ildikó hivatalvezető néhány kiegészítéssel adott elő. 

– Az a tapasztalat, hogy folyamatosan nő a hivatal munkatársainak feladata, egyre nagyobb ügyfélszámmal dolgozunk. Nemcsak a térségből, hanem az ország más részeiről is érkeznek az állampolgárok, elsősorban személyi okmányokkal és gépjármű ügyintézéssel kapcsolatban. Ennek hatására több alkalommal is szükség van a péntek délutáni és a szombati munkavégzésre, így az utóbbi időben többen is távoztak a járási hivatalból – fogalmazott Hári Ildikó. Hozzátette: a hiányzó szakemberek helyére pedig nagyon nehéz szakképzett, gyakorlattal rendelkező munkaerőt találni. 

A közgyűlés elé került a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elmúlt időszakban végzett tevékenységéről szóló tájékoztató is, amit Vass Miklós, a szervezet elnöke terjesztett elő. A képviselők döntöttek bírósági ülnökök személyéről, valamint az idei költségvetés első számú módosítása is napirendre került. Elfogadták a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. tavalyi és idei üzleti tervét, valamint az előző esztendő pénzügyi beszámolóját is. Ugyanígy a Nógrádi Enjoypark Nonprofit Kft. tavalyi pénzügyi beszámolóját is megszavazták. Döntöttek továbbá arról is, hogy 30 ezer forinttal támogatják a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány működését. 

– Az idei Megyenapot a tervek szerint szeptember 16-án, szombaton Kazáron szervezzük meg – tájékoztatta képviselőtársait Skuczi Nándor, a közgyűlés elnöke, aki arról is beszámolt, hogy nógrádi kötődésű híres emberek festményei díszítik a Vármegyeháza folyosóját. Kun Péter festőművész alkotásait hamarosan ünnepélyes keretek között mutatják be az érdeklődőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában