Munkaértekezlet

2023.04.21. 11:29

A hatékony kormányhivatali működést méltatta György István államtitkár Salgótarjánban (videó)

Szakmai egyeztetésre és munkaértekezletre érkezett a Nógrád Vármegyei Kormányhivatalba György István területi közigazgatásért felelős államtitkár Uzsák Katalin területi közigazgatás működtetéséért felelőshelyettes államtitkár és Almási Győző hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár kíséretében. A salgótarjáni Megyeháza Madách-termében a kormányhivatal vezetőivel, járási hivatalvezetőivel és főosztályvezetőivel egyeztettek az aktualitásokról.

Gerhát Karina

György István (balra) méltatta a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal racionális és hatékony működtetésére irányuló törekvéseit is

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

– Ismét lehetővé vált a járványhelyzet után, hogy rendszeresen ellátogassunk a vármegyei kormányhivatalokhoz, így helyben, közvetlenül is tudunk az aktuális, kormányhivatalokat foglalkoztató kérdésekről egyeztetni – emelte ki salgótarjáni látogatásán György István.

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal lapunkhoz eljuttatott közleményéből megtudtuk, hogy az értekezletet megnyitó Szabó Sándor főispán köszöntőjét követően az államtitkár elmondta: a tavalyi esztendő kiemelkedő volt a feladatellátás tekintetében, az ügyfelek száma a járvány után visszatért a 2019-es szintre. A kormányhivatalok továbbra is helyt állnak a rendkívüli helyzetekben: a tél enyheségét figyelembe véve is kiemelkedő mértékű energia-, ezáltal költségtakarékosságot mutattak a szervetek a mögöttünk hagyott hónapokban.

György István méltatta a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal racionális és hatékony működtetésére irányuló törekvéseit. Emlékeztetett rá: a 2011-es megalakulást követően a szakigazgatási szervek integrációjának folyamatában a csúcson 37 feladatellátási helyen volt megtalálható a vármegyében a kormányhivatal, ez a szám mostanra 27-re csökkent. Ezekből az ingatlanokból 24 már átesett energiahatékonysági beruházáson az elmúlt években, úgy uniós, mint hazai költségvetési támogatások jóvoltából – hangsúlyozta az államtitkár.

A kormányhivatal előtt álló feladatokról és a működést érintő kérdésekről is egyeztettek

György István általánosságban kiemelte: igazolja a 12 évvel ezelőtt elindított folyamatok helyességét, hogy mára a területi közigazgatásban a reakcióképesség a megelőző időszakokhoz képest és általánosságban véve is rendkívül gyorssá vált. A vezetők a kormányhivatal előtt álló feladatokról és a működést érintő kérdésekről is egyeztettek, különös tekintettel az ügyfélkiszolgálás színvonalának további emelésére, valamint a kormányhivatali dolgozók munkakörülményeire. 
Az államtitkár beszámolt a folyamatban lévő informatikai fejlesztésekről is, amelyek közül kiemelte az elektronikus ingatlan-nyilvántartás közeljövőben esedékes bevezetését.

A látogatások során az állami vezetők egy-egy kormányhivatali szakterület képviselőivel külön szakmai értekezletet is tartanak, hogy a területi sajátosságokat górcső alá vegyék. Nógrád vármegyében a Környezetvédelmi, Természetvédelmiés Hulladékgazdálkodási Főosztályon folyó feladatellátásról szólt a munkamegbeszélés.

Nem engedhetjük meg, hogy a hulladék elárasszon bennünket!

– A lakosság is nagyon aktív, azt a visszajelzést kapjuk, hogy a Hulladékradar alkalmazás rendkívül sikeres, számos bejelentés érkezik, ezeknek a többsége az ellenőrzések során megállapítottan hiteles és ezen helyszíneken a hulladék felszámolását haladéktalanul meg is kezdi a hatóság. Örömmel tapasztaltam, hogy a kormányhivatal érzékenyen és jól reagál ezekre a bejelentésekre, úgy látjuk, hogy jó kezekben van a terület – tette hozzá György István.

Az értekezletet követően az államtitkár és a helyettes államtitkárok – a kormányhivatal vezetésével együtt – az egykori Köjál-épület felújítását követően tavaly ősszel átadott ügyfélfogadó központot is megtekintették.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában