Változás

2023.03.01. 11:01

Újabb fázisba lép az építkezés: lezárnak egy utcát Bátonyterenyén

Hamarosan újabb fázisba lép a 23-as számú főutat elkerülő út építése. A Bátonyterenye két településrészét összekötő út megépítése miatt néhány nap múlva lezárják a Kossuth utca egy szakaszát.

Gulyás Edina

Szeptemberben kezdődött meg a 23-as főutat elkerülő út építése

Forrás: Nool archívum

Fotó: Hegedűs Márk

Teljes szélességében lezárják Bátonyterenyén a Kossuth utcát az Iskola út kereszteződésétől a Vízmű felé vezető út kereszteződésééig március 6 és április 15 között – osztotta meg közösségi oldalán Nagy-Majdon József polgármester a kivitelező cég közleményét. A lezárást az indokolja, hogy megkezdődik az épülő Összekötő út és a Kossuth utca csomópontjában az utóbbi utca korrekciójának kivitelezése. A közleményben kitértek rá, hogy az érintett részeken behajtani tilos táblákat és korlátokat is kihelyeznek, ugyanakkor az útlezárással érintett garázsok megközelíthetőségét biztosítani fogják.

Tavaly szeptemberben számoltunk be róla, hogy a 23-as számú főút fejlesztésének első ütemeként elkezdődött a Bátonyterenye kisterenyei városrészét tehermentesítő, illetve ehhez kapcsolódóan a két településrészt összekötő út kivitelezése. A munkagépek azóta is megállás nélkül dolgoznak a területen, s a fejlesztés nem csak a város,  hanem az egész térség gazdasági fellendülését eredményezheti majd a jövőben. Nem mellesleg, a két városrészt összekötő út megépülésével a helyiek régi álma is valóra válik majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában