Vándorkupa

2023.03.16. 18:41

Történelemből mérték össze tudásukat a bátonyi diákok

Az ­1848–49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódva rendezték meg a Márciusi Ifjak Vándorkupa versenyt, amit az Ady Endre Művelődési Ház munkatársai szerveznek meg. A megmérettetés az elmúlt években elmaradt.

G. E.

A Kossuth Lajos Általános Iskola adott helyet a versenynek

Forrás: AEMH

– Idén semmi akadálya nem volt a történelmi témájú verseny megrendezésének. Azonban, mivel a rezsiköltségek miatt az Ady zárva tart, így idén a Kossuth Lajos Általános Iskola adott helyet a rendezvénynek – tájékoztatott Maruzs-Molnár Ágnes, a művelődési házat üzemeltető Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Mint mondta, a város mindhárom általános iskolájából érkeztek csapatok. A Kossuth, a Bartók Béla Általános Iskola, valamint a II. János Pál Pápa katolikus iskola 7–8. osztályos tanulói mérték össze tudásukat. Érdekes feladatokat oldottak meg a diákok, egyebek mellett haditudósítást írtak, vagy huszáröltözetet állítottak össze. 

– A nyertes a Bartók Béla Általános Iskola Szabadság vándorai elnevezésű csapata lett, egy éven keresztül ők birtokolhatják a vándorkupát, amit a városi ünnepségen vehettek át – tájékoztatott Maruzs-Molnár ­Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában