Veszély

2023.03.31. 17:29

Több helyen is magasodnak fák az épületek mellett Salgótarjánban, veszélyesek lehetnek

Olvasóink a napokban levelet juttattak el szerkesztőségünkhöz, miszerint a salgótarjáni Meredek út 1. és 3. szám között egy hatalmas fa okoz aggodalmat az ott élők számára. Mint írták: a növény már magasabb, mint a lépcsőház, így egy kisebb vihartól akár ki is dőlhet, veszélyeztetve ezzel a panelban élőket és az arra járókat.

Gubányi Patrik

Több helyütt magasodnak fák az épületek mellett a városban

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A levélben kihangsúlyozták, már a legutóbbi ítéletidő is félelemmel töltötte el őket, hiszen nem sokon múlt, hogy a nagy erejű szél kicsavarja a növényt a földből. 

Az értesítés kapcsán megkerestük a Városüzemeltetési Irodát, amely közölte: – Irodánkhoz még 2021-ben nyújtottak be a Meredek út 1. szám lakói fametszési kérelmet az épület déli oldalán található juharfára vonatkozóan. A kért műveletet a Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft. nem tudta elvégezni, mert elmondásuk szerint a kosaras autóval nem érték el az ágat. Ugyanebben az évben a Meredek 3. szám alatt található társasház közös képviselője kérte a panelhez, valamint a közvilágítási lámpatestekhez közel található növények felülvizsgálatát. 

Ismertették: – A ­helyszíni szemlén a kertész két darab, a létesítményhez közel telepített tuja kivágását, továbbá a három darab közvilágítási lámpa környezetében lévő fák metszését javasolta, mely munkálatokat a szakemberek elvégezték. A fentebb leírt esetek után az érintett társasházaktól a mai napig nem érkezett irodánkhoz fakivágási megkeresés – fűzték hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában