Siker

2023.03.27. 11:51

Nógrádi siker az országos döntőn: ezüstérmes a salgótarjáni kórház csapata

Országos döntőben bizonyították szakmai felkészültségüket a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház dolgozói. A Fúzió fantázianevet viselő négytagú csapat második helyezést ért el.

Nool

A Fúzió nevű salgótarjáni csapat remekül teljesített a versenyen

Forrás: Facebook/Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

Múlt héten beszámoltunk róla hírportálunkon, hogy bejutott az országos döntőbe a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház ápolóiból és asszisztenseiből álló csapata. Az országos döntőt megyei forduló előzte meg, amelyen a megyeszékhely Fúzió fantázianevet viselő négytagú csapata bizonyult a legjobbnak, így ők képviselhették március 25-én a fővárosban megrendezett versenyen a kórházat.

Az országos döntőről a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara számolt be Facebook-oldalán. Mint írták, 2010 óta szervezik meg ezt a szakmai versenyt az egészségügyi szakdolgozók részére. Hozzátették, a korábban csak néhány területi szervezetet érintő kezdeményezés rövid idő alatt valamennyi, 20 területi szervezet és 95 helyi szervezet által felkarolt, országos rendezvénnyé nőtte ki magát. 

– Szakmai versenyünkön országos szinten közel 200 csapatban, közel 800 versenyző mérte össze szakmai tudását évről-évre, majd a legjobb 20 csapat, azaz 80 fő vett részt az országos döntőben. Idén március 25-én hasonló létszámú elődöntők után került megrendezésre a budapesti a Lurdy Házban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara XI. Országos Szakmai Versenyének Döntője – írták.

Komoly feladatokat kellett megoldaniuk a döntőben a csapatoknak, de a tarjániak sikerrel vették az akadályokat
Komoly feladatokat kellett megoldaniuk a döntőben a csapatoknak, de a tarjániak sikerrel vették az akadályokat
Forrás: Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

Mint megtudtuk, a rendezvényen a vármegyei és fővárosi elődöntők első helyezettjei versenyeztek egymással, a résztvevő 20 csapatból a szakma neves képviselőiből álló zsűri Baranya vármegyéből induló TANERŐK csapatát (PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola) találta a legjobbnak, így ők viselhetik egy éven keresztül „Ápolói Hivatás Mesterei” címet. 

A Nógrád vármegyét képviselő, salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház dolgozóiból álló Fúzió nevű csapat az előkelő második helyen zárta a XI. Országos Szakmai Verseny Döntőjét, harmadik pedig Komárom-Esztergom vármegyéből Kastély Angyalai csapata (Selye János Kórház) lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában