Megemlékezés

2023.03.14. 21:19

Közös megemlékezést tartottak a térség polgármesterei Ludányhalásziban

1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek Ludányhalásziban. Az ünnepségen részt vett Balla Mihály, országgyűlési képviselő és a térség polgármesterei a határon túlról is, hogy közösen tisztelegjenek Petőfi és forradalom emléke előtt.

E.-L. Zs.

A ludányhalászi általános iskola diákjai mutatták be az ünnepi műsort

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Ludányhalásziban az időjárás miatt a megszokottól eltérően a Volent Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épületében tartották az ünnepséget 14-én este. Az eseményen elsőként Balla Mihály és a térség: Ludányhalászi, Szécsényi járás, Szlovák testvértelepülések, Rimóc, Nógrádszakál, Piliny, Kóvár polgármesterei és az intézményvezetők helyezték el koszorúikat a Petőfi szobornál.

megemlékezés Ludányhalásziban
Szeretnék hagyománnyá tenni a térségi megemlékezést
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Ezt követte Balla Mihály, országgyűlési képviselő ünnepi megemlékezése. – Március 15. a nemzeti összetartozás, a szabadságvágy ünnepe. A magyar történelemnek olyan emlékezetes mozzanata, amely évről évre egyre erősebb és érvényesebb tanulságokkal szolgál nekünk magyaroknak. Szerte a világban, ahol magyar él, emlékezünk a bátrakra, hősi tettekre, a magyarok nemzeti függetlenségéért való küzdelmére. Őseink példát mutattak nekünk összefogásból, hazaszeretetből, önfeláldozásból, hűségből, amelyből a mai utódok bátorságot és hitet meríthetnek – hangsúlyozta a honatya. Hozzátette, hogy különösen fontos mindez ebben a háborútól, válságoktól, értékvesztettségtől súlytott világban.

Az ünnepi beszédet követően a ludányhalászi általános iskola diákjainak színvonalas zenés műsora következett. A rendezvényen külön köszöntötték a napokban arany érdemkereszt kitüntetést kapott Verbói Gábort, Nógrádmegyer község polgármesterét. Majd a település hagyományaihoz híven a legifjabb generációnak ünnepélyesen feltűzték a kokárdákat.

Az ünnepség zárásaként ludányhalászi polgármestere, Kovács Imre köszönetét fejezte ki a részvételét mindenkinek. Hozzátette, hogy ezzel a térségi megemlékezéssel szeretne hagyományt teremteni minden évben március 14-én.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában