Szolgálat

2023.03.08. 10:55

Kerékpárokat kaptak az ifjú balassagyarmati polgárőrök

Nemrégiben új kerékpárokkal gazdagodott a városban szolgálatot teljesítő ifjú polgárőrök járműállománya. A középiskolások a napokban a piacon található kerékpárbolt- és szervizben vehették át a bringákat.

H. H.

A fiatalok Reitinger Gábor társaságában

Forrás: Beküldött fotó

Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke, mint az adomány felajánlója, illetve Gál Zoltán, a Mikszáth Kálmán Technikum rendvédelmi oktatója egyaránt hangsúlyozta, a szervezet komoly gondot fordít arra, hogy a fiatalokat minél szélesebb körben és minél modernebb eszközökkel szereljék fel. 

A Romet típusú kétkerekűek nem csupán a feladatellátást könnyítik meg, hanem általuk a gyerekek a kerékpáros közlekedés biztonságára is jobban összpontosítanak majd a jövőben, bővülnek a KRESZ-ismereteik, nem utolsósorban pedig túrázásra, versenyekre is felhasználhatók. A szövetség elnöksége szeretné, ha az elkövetkező időszakokban tovább bővülne a járműállomány, hiszen szerencsés módon egyre több tizenéves diák lát fantáziát az önkéntes közrendvédelmi és bűnmegelőzési tevékenységben. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában