Beruházás

2023.03.06. 10:29

Gátat szabnak a ceredi vízkároknak, 195 milliós munka indul

Hamarosan elkezdődnek a település csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítási munkálatai.

Veres Edina

Az előkészítés és az engedélyeztetés sok időt vitt el, de hamarosan kezdődhet az érdemi munka is

Forrás: pixabay

Tajti László, a falu polgármestere elmondta: a projekt megvalósítására a helyi önkormányzat több mint 195 millió forintot nyert korábban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírásán.

– Az intenzívebb záporok többször okoztak jelentős károkat Cereden az utóbbi években. Emiatt a beruházás során az eddig le nem burkolt árkokat betonelemekkel béleljük ki annak érdekében, hogy a nagy mennyiségű, lezúduló csapadék akadálytalanul folyjon le a területről. A munkálatok az Arany János, a Dankó, a Rákóczi, a Béke és a Petőfi utak bizonyos szakaszait érintik, a mellékárkokból a csapadékvizet egy gyűjtőn keresztül a Tarnába vezetjük majd – fejtette ki a polgármester.

Tajti László azt is hozzátette: az előkészítés és az engedélyeztetés meglehetősen sok időt vett igénybe, ez az oka annak, hogy a kivitelezést csak a napokban kezdik meg a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában