2023.03.20. 09:53

Fotózkodtak is a bátonyi diákok

Az idei már a második alkalom, amikor megemlékeznek a matematika világnapjáról, illetve Albert Einstein születésnapjáról a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban.

V. E.

A diákok óriás „Pí-alakzat”-ot formáltak az udvaron

Forrás: Beküldött

Az intézmény közösségi oldalán számolt be arról, hogy a jeles alkalomból ezúttal már rádiós műsorral is készültek, de természetesen a diákok által megformált óriás „Pí-alakzat” megalkotása sem maradhatott el az iskolaudvaron. A rendésztanulók emellett „Pí-tont” hoztak létre az intézmény folyosóján, míg az első emeleten a természetben megjelenő matematikai jelenségekről találhattak érdekes olvasnivalót, valamint képeket az érdeklődők. 

– Az Einstein-fotóparavánunk mögé beállva a híresség bőrébe bújva fotózkodhatnak, grimaszolhatnak a tanulóink. Az étteremben egy érdekes, matematikai tematikájú kiállítás tekinthető meg, amely a tananyagban szereplő ismeretekről és azok megalkotóiról ad tájékoztatást – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy a korábban meghirdetett Pí-poéta kerestetik című iskolai pályázat díját Szabó Beáta Virág érdemelte ki Pí-versével. 

Címkék#matematika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában