Megállapodás

2023.03.08. 14:01

Fizetni kell az egy órán túli várakozásért a bátonyterenyei Penny parkolójában

A napokban megváltozott a parkolási rend a bátonyterenyei Penny üzletnél, amit többen is nehezményeztek a helyiek közül. A területet eddig térítési díj nélkül használhatták az autósok, azonban mostantól erre csak egy órás várakozás esetén van lehetőség, után már mélyen zsebükbe kell nyúlniuk a sofőröknek. A döntés okán a polgármester is levelet írt a boltvezetőnek.

Gulyás Edina

Egyelőre még nem született megállapodás az üzlet és a város vezetése között

Forrás: Google Maps

Néhány nappal ezelőtt egy táblát helyeztek ki a bátonyterenyei Penny üzlet parkolójába, ami arról tájékoztatja az autósokat, hogy ezentúl egy órás várakozást követően már fizetni kell a sofőröknek. A döntés előtt többen is értetlenül állnak, ennek az egyik közösségi oldalon adtak hangot. Az új parkolási renddel kapcsolatban megkerestük a társaságot is.

– A Penny kiemelt figyelmet fordít vásárlói kényelmére, és ebbe beletartozik a boltok parkolóinak gépjárművel történő könnyű megközelíthetősége, elérhetősége is. A  bátonyterenyei, Kossuth úton lévő üzlet kapcsán az utóbbi időben több vásárlói jelzés is érkezett arra vonatkozóan, hogy a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek ellehetetlenítik az üzlet vevői számára a parkolást. Az ügyet kivizsgáltuk és azt tapasztaltuk, hogy valóban több, akár napokon keresztül őrizetlenül hagyott autó is foglalja a helyet vásárlóink elől – tájékoztatottak. 

Hozzátették: Ennek megszüntetése érdekében szakemberekkel egyeztetve jutottunk arra a döntésre, hogy bevezetjük az egy órás időtartam feletti fizetős parkolást az említett üzletünk parkolójában, azonban fontos, hogy a bolt vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk felmutatásával – az egy órás limitet meghaladó időtartam esetén is díjtalan a várakozás. A díjfizetős parkolókban egyébként több helyen is kihelyezzük az információs táblákat. 

Arról is beszámoltak, hogy szerződött partnerük parkoló ellenőrei a mobiltelefonjukon egy erre a célra aktivált, felhő alapú alkalmazást használnak, amellyel a tartózkodás időtartamára regisztrálja a gépkocsi rendszámát, fotóval és időbélyeggel ellátva. A program jelzi az őr részére, amikor letelik az 1 órás parkolási idő, ezt követően pedig egy csekket állít ki a parkolási díjról, amit az autó szélvédőjére helyez ki. Amennyiben viszont a gépkocsi tulajdonosa a Pennyben történt vásárlást igazoló blokkot bemutatja, a parkolási díjat az egy órás limitet átlépő várakozás esetén sem kell megfizetnie. 

– A társaság a jelen helyzetben és ezután is a vásárlói igényeit tartja szem előtt. Ennek érdekében minden olyan bejelentést, panaszt is kivizsgál, ami a vásárlók parkolási lehetőségeit veszélyezteti. Amennyiben egy adott üzletnél indokolttá válik az ingyenes parkolás időbeni szabályozása, abban az esetben a vállalat fontolóra veszi a korlátozás lehetőségeit. Jelenleg azonban nem tervezzük, hogy bármelyik másik, környékbeli üzletünk parkolójánál bevezetjük az időkorlátos parkolási rendszert – hangsúlyozták. 

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere közösségi oldalán arról számolt be, hogy a bevezetett parkolási díj kapcsán levelet írt a boltvezetőnek abban a reményben, hogy a bolthálózat újragondolja a döntést. A levélben a városvezető kitér arra, hogy a településen nincsenek kialakítva parkolásra alkalmas területek. A gépkocsivezetők helyzetét megkönnyítendő Bátonyterenye  teljes területén ingyenes a parkolás. 

– Tekintettel a fent vázolt helyzetre, lakossági kérést közvetítve, javasoljuk az egy órás időtartam három órára történő meghosszabbítását, illetve az üzlet zárásától nyitásig terjedő időszakra való kibővítését – fogalmazott a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában