Pénz7

2023.03.17. 18:23

Betekintést nyertek a tőzsde világába is a bátonyi iskolában

Idén a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium is csatlakozott a Pénz7 nevű programsorozathoz.

V. E.

Ismeretekhez jutottak az internetes pénzkezelés tekintetében is

Forrás: Beküldött

Ahogy arról portálunk korábban már beszámolt, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában egy teljes hét szólt a pénztörténetről és vállalkozási ismeretekről. Hasonlóképpen történt ez a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskolában, ahol a pénzügyi és vállalkozói témahéthez kapcsolódva a 10. és a 11. évfolyamos tanulók vehettek részt rendhagyó órákon a napokban.

Az oktatási intézmény által megosztott tájékoztatás szerint a 11. A osztályosok Korszerű pénzkezelés és pénzügyi biztonság a kibertérben címmel jutott új ismeretekhez, míg a 10. A osztály tanulói egy négy órán át tartó tananyagot sajátíthatott el, amely a Vállalkozó ismeretek címet viselte. 

– Diákjaink a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány ingyenes, online tőzsdejátékán, a Részvényfutamon is betekintést nyerhettek a tőzsde izgalmas világába – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy ez utóbbi játék jelenleg is zajlik, egészen március 31-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában