Állatvédelem

2023.03.01. 11:26

Baltával akartak agyonütni egy csontsovány kutyát Nógrádban (fotók)

A gyepmesteri telepre akarták beadni csontsovány kutyájukat, de mivel ott túl drágán fogadták volna be, a Nógrád vármegyei család úgy döntött, hogy inkább agyonütik az ebet.

G. P.

Az utolsó pillanatban menekült meg a haláltól

Forrás: Mancs Menedék Állatvédő Egyesület

Az elmúlt hetek nagy visszhangot kiváltó állatkínzási ügyeit követően ezúttal a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület hozott nyilvánosságra egy újabb, megdöbbentő történtet Nógrádból. A szervezet hétfőn a Facebook-oldalán számolt be az esetről, mi pedig a részletekkel kapcsolatban vezetőjüket, Bozó Brigittát kérdeztük.

– Ságújfalu környékén autóztam, amikor észrevettem, hogy egy csontsovány kutya bálamadzaggal a nyakában sétál egy családdal kétségbeesetten. Állatvédőként megérzem, ha bajban van egy jószág. A szeméből szinte sütött, hogy ez az utolsó útja, én vagyok az utolsó lehetősége, hogy életben maradhasson – mondta az előzményekről az állatvédő, aki ezután odament az eb gazdájához, hogy megkérdezze, minden rendben van-e a kutyával.

Legnagyobb megdöbbenésére a család azt válaszolta, hogy be akarták  adni a gyepmesteri telepre a kutyát, de mivel ez 60 ezer forintjukba került volna, így más megoldás hiányában végső útjára kísérik és baltával agyonütik az ebet. 

Jókor volt jó helyen az állatvédő

– Az adrenalin túlságosan dolgozott bennem, csak arra tudtam gondolni, hogy meg kell mentenem őt. Megfogtam, beraktam az autóba, és végig csak sírtam, amiért ilyen megtörténhet – mondta az állatvédő. Hozzátette: – Orvosi segítség kell, hogy rendbehozzák az ebet, mivel éheztették, az oldalán pedig megsebesült. Az, hogy túlélte a kutyus, csak  a szerencsének köszönhető. Jókor voltam jó helyen.

A szervezet vezetője kitért arra is: jelenleg körülbelül kétszáz kutya van menhelyükön. Az állatok ellátása nagyon költséges, ezért minden segítséget szívesen fogadnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában