Falubusz

2023.03.15. 10:21

A bátonyterenyei Fradi-drukkerek fizetik a leverkuseni utazás költségeit

Több országos hírportál is beszámolt a napokban arról, hogy egy kisebb bátonyterenyei drukkercsoport Mátranovák község falubuszával utazott múlt héten Németországba, hogy a helyszínen szurkoljon a Fradinak a Leverkusen elleni EL-mérkőzésen. Nagy-Majdon József bátonyterenyei polgármester kedden a Facebook-oldalán tisztázta a történteket.

Nool

A helyszínen szurkolta végig múlt csütörtökön a Bayer Leverkusen–Ferencváros Európa-liga-nyolcaddöntő első, 2-0-ás hazai győzelemmel zárult mérkőzését egy kisebb bátonyterenyei drukkercsoport, melynek Nagy-Majdon József polgármester is tagja volt. A találkozót követő napokban több hír is megjelent országos portálokon, miszerint a kelet-nógrádi városból induló Fradi-szurkolók Mátranovák község falubuszával utaztak Németországba. Bár a bérbeadás és a busz kibérlése jogszerű volt, többen etikai kérdéseket vetettek fel az eset kapcsán.

Nagy-Majdon József hétfőn nyilvános Facebook-bejegyzésben reagált a falubusz bérletével és az utazás költségeivel kapcsolatos kritikákra, posztjához pedig csatolta az önkormányzat 101/2019. számú határozatát is, mely a részére adott személyi juttatásokról, köztük a személyi használatú gépjármű feltételeiről rendelkezik. A polgármester úgy fogalmazott: „Kijelentem, hogy sem törvényt, sem helyi rendeletet nem szegtem meg, nem cselekedtem rossz szándékúan az önkormányzati gépjármű használatával és vagyonával kapcsolatban!”

A városvezető a bejegyzésben arról tájékoztatta a lakosságot, hogy „mivel nagyon sok jószándékú ember jóérzését sértheti a leverkuseni út”, a résztvevők az utazás minden, önkormányzatot terhelő költségét átvállalják, és a számla kiállítása után befizetik az összeget.

Főoldali képünk illusztráció. Forrás: FradiMob 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában