Valentin-nap

2023.02.14. 17:21

Párok adták vérüket a szerelmesek napján Salgótarjánban

Valentin-napi páros véradást tartottak a szerelmesek napján ma a Salgótarjáni Területi Vérellátóban. A szív alakú lufikkal és kiegészítőkkel dekorált helyiségben természetesen nem csak a kedvesükkel közösen érkezők nyújthatták tűszúrásra a karjukat.

G. E.

Mátraverebélyben várják a donorokat

Forrás: Nool

Fotó: NMH archív

Egymásnak adták a véradók a kilincset ma a területi vérellátóban a nógrádi megyeszékhelyen. Idősek és fiatalok, házaspárok, szerelmesek, de egyedülállók is részt vettek a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett Valentin-napi véradáson. Az eseményt nem először tartották meg, évek óta megrendezik azt február 14-én. 

– Nagyon sikeres a véradás, folyamatosan érkeznek a donorok. Az első hét pár értékes ajándékokkal gazdagodott. Helyi vállalkozók felajánlásainak köszönhetően páros színházjegy, mozibelépő, két személyes tálak és szív alakú torta is gazdára talált – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa.

Azonban senki sem távozott üres kézzel, a további meglepetéseket zsákbamacskaként húzták ki a donorok. Éppen egy házaspár nyújtotta tűszúrásra a karját ottjártunkkor. Zsuzsanna és Csaba elárulták, hogy mindketten rendszeresen segítik ezen a módon beteg embertársaikat, azonban Valentin-napi véradáson először vettek részt. Önzetlenségüket egy helyi étterem utalványával hálálták meg a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában