Nool.hu videó

2023.02.13. 19:58

Piros hambival, szexi fehérneművel és Netflixszel romantikáznak a nógrádiak (videó)

A nógrádi szerelmesek jellemzően kisebb ajándékokkal mutatják ki érzéseiket partnerük felé Valentin-napon. Van, aki ünnepi vacsorával, más közös filmezéssel, de olyan is akad, aki szexi fehérneművel készül február 14-ére; és persze néhányan valószínűleg simán elfelejtik az egészet.

G. P.

A Valentin-nap (vagy Bálint-nap) – mint a szerelmesek ünnepe – az angolszász országokban terjedt el először, hazánkban pedig az 1990-es évektől kezdve lett egyre ismertebb és népszerűbb. Történetéről és eredetéről több legenda is kering, ezekről itt írtunk korábban. Kíváncsiak voltunk, hogy mi a nógrádiak véleménye erről a napról, valamint arra is, hogy ki mivel lepi meg a párját, ezért Salgótarján belvárosában megkértük néhány olvasónkat, meséljenek nekünk az ünnep jelentőségéről és saját élményeikről. 

Kinek többet, kinek kevesebbet jelent a nap

Józsáné Rákóczi Ilona inkább a kisebb ajándékokat részesíti előnyben, mivel szerinte a szeretet és az egymással szembeni tisztelet a legfontosabb.

– Minden szerelmesnek fontos ez a nap, korosztálytól függetlenül tartják az ismerőseink is. A szeretet fontos, így amikor kiemelt szerepet kap, akkor meg kell becsülni – mondta érdeklődésünkre.

Egy fiatal szerelmespárt is elcsíptünk, akik hangsúlyozták: nem csak a mai napon kell szeretniük egymást, így náluk nem kap kiemelt szerepet a Valentin-nap. Mint mondták, szerencsések, mert nagyon sok időt tudnak együtt tölteni. E napon számukra a pihenésé a főszerep, ételt rendelnek és elindítják a kedvenc filmjüket a Netflixen. 

Piros bucis hamburgerrel készülnek

Az egyik belvárosi húsüzlet és étterem különleges módon készíti ma a hamburgereket, hiszen úgynevezett liofilizált céklapor felhasználásával pirossá varázsolják a zsömléket.

– Nem csak az üzletben, hanem otthonra is készülök meglepetéssel – mondta Tóthné Horváth Erika. – Gyújtani fogok sok-sok gyertyát és veszek egy szép fehérneműt, amivel nem csak magamat, hanem a páromat is meglepem. Szerintem fontos a párkapcsolat miatt is, hogy legyen egy nap, amikor hivatalosan is a szerelmet ünnepeljük, ilyenkor elhessegetjük a rosszat, és csak egymásra fókuszálunk. A párom igazi férfi, így sokszor eszében sincs, hogy február 14-e van – hangsúlyozta.

A Valentin-őrület egyébként már hetekkel ezelőtt elkezdődött Nógrádban is. Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy már január közepén tele voltak a boltok polcai a romantikus ajándékokkal:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában