Térségfejlesztés

2023.02.15. 18:33

Pályázati lehetőségekről tájékoztattak és ötleteket vártak a pataki fórumon

Az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete vidékfejlesztési tájékoztató fórumot tartott Patakon szerdán.

Ember-Lukács Zsófia

Urbán Gábor (balra) és Halmosi György a széles társadalmi kör számára tartott tájékoztatón

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A programon a környező települések lakói, polgármesterei, szervezetei és vállalkozói tájékozódhattak a pályázati lehetőségekről. A pataki művelődési házban tartott vidékfejlesztési fórumon Halmosi György, az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket. 

Ezt követően Urbán Gábor, munkaszervezet vezető a helyi fejlesztési stratégia tervezésével kapcsolatban tartotta meg tájékoztatóját, kiemelten a  LEADER programról, amely a vidékfejlesztési politika része. A kötetlen beszélgetős fórumon a következő időszak pályázatairól, tervezeteiről, lehetőségeiről beszélt. Urbán Gábor elmondta, hogy a helyi igényeket figyelembe véve tervezik meg a következő négy év pályázatait, a stratégia kialakításához várják a projektötleteket. Kiemelten beszélt a vállalkozás fejlesztésről, turisztikai, önkormányzati, kulturális beruházásokról, közbiztonság javítását célzó beruházásokról. A következő időszakban várhatóan egy milliárd forint feletti fejlesztési forrás áll majd rendelkezésre – tette hozzá a munkaszervezet vezetője.

A tájékoztatót követően a vállalkozókkal és a polgármesterekkel folytatott párbeszédben szó volt a helyi termékek előállítására vonatkozó pályázati lehetőségekről, ahol például a csomagolástechnikában, logisztikában, vagy egy gépvásárlásnál nyújthat segítséget a támogatás. A polgármesterek kérdéseire válaszolva Urbán Gábor elmondta, hogy a következő időszakban feltehetőleg az induló vállalkozásokra is nagyobb hangsúlyt fektetnek.  Rigó Dávid, Drégelypalánk polgármestere a fórumon elmondta, hogy ezek a pályázatok nagy segítséget nyújtanak a Szondi várünnepség, várjátékok és falunapok megvalósításához is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában