Honvédség, elismerés

2023.02.15. 19:50

Nógrádi önkéntest választott az év tartalékos altisztjének az ezred

Nógrádi önkéntest választottak az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezrednél a tartalékos katonák között az év altisztjének.

Veres Edina

Marok Viktor önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós (balról a második) érdemelte ki az ezred elismerését

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Portálunk a honvedelem.hu oldalon szúrta ki, hogy idén is megválasztották az év altisztjeit az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezrednél. Mint írták, a tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal megrendezett ünnepséget az alakulat székhelyén, a nyíregyházi Damjanich laktanyában tartották.

A hivatásos és szerződéses katonák között a 2022-es év altisztjének – az 5. Területvédelmi Zászlóaljtól – Bolló Sándor főtörzsőrmestert választották, míg a tartalékos katonák között az év altisztje a 25. Területvédelmi Zászlóaljnál szolgálatot teljesítő Marok Viktor önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós lett.

A tájékoztatás szerint Marok Viktor 2019 októberében csatlakozott a Nógrád vármegyei zászlóaljhoz önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati forma keretében. Korábban a katasztrófavédelemnél dolgozott, a modul képzések elvégzésében támogatta munkahelye, így az nem okozott problémát. Több, mint 15 alkalommal vett részt a déli határszakasz védelmében, emellett kórháztámogatói feladatokban is segített. Jelenleg a zászlóalj kiképzési feladataiban vesz részt.

– Meglepetés és megtiszteltetés számomra is az év tartalékos altisztje kitüntetés, köszönöm zászlóaljparancsnokomnak a támogatást és a bizalmat” – nyilatkozta Marok Viktor önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós az ünnepség után.

Az altiszteknek Vantal Zsolt ezredes, a területvédelmi ezred parancsnoka adott át oklevelet és emlékplakettet, majd Miklós Bence főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa megköszönte a két katona egész éves szolgálatát, és az altiszti falra helyezte fel az elismerésben részesülők fényképeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában