Továbbtanulás

2023.02.27. 08:07

Műszaki szakterülettel ismerkedtek a pályaválasztás előtt álló diákok Dorogházán

Érdekes, a továbbtanuláshoz rendkívül fontos előadást hallgathattak meg a napokban a dorogházai Móra Ferenc tagiskola diákjai.

Gulyás Edina

Felső tagozatos, pályaválasztás előtt álló diákok kaptak betekintést Dorogházán a műszaki pályák világába

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Reményi Gábor, egy debreceni vállalat szakképzésért felelős programmenedzsere ismertette egyebek mellett a műszaki pálya sajátosságait és a duális képzés jellemzőit. A szakember ismertette egyebek mellett a multinacionális cégek felépítését, az ott zajló munkát, a gyártás folyamatát. Beszámolt a műszaki pálya sajátosságairól és elvárásairól, a duális képzés jellemzőiről, a pályaválasztási lehetőségekről.

Felső tagozatos diákok kaptak betekintést Dorogházán a műszaki pályák világába
Reményi Gábor a műszaki pálya sajátosságairól és a duális képzés jellemzőiről is beszélt
Fotós: Beküldött / Forrás: Nool.hu

– Az előadó életszerű példákkal szemléltette a fizikai törvényszerűségeket, amelyekkel a gyerekek is mindennap találkoznak. Szó esett a technológia robbanásszerű fejlődéséről, például a mobiltelefonok elmúlt évtizedekben történt változásárairól. Kiemelte, hogy műszaki területen nagyon fontos a folyamatos tanulás és a tudásmegújítás – tájékoztatott Balázs Beáta tagintézményvezető, hozzátéve: – A diákok rendkívül érdekesnek tartották a hallottakat, különösen a multinacionális cégeknél folyó munkáról és a lehetőségekről, a gyártás folyamatáról és a használt gépekről kérdeztek. 

Mint mondta, a továbbtanulás támogatása és a pályaorientáció kiemelt feladata az iskolának, amit nem lehet elég korán kezdeni. A munkaerőpiac minden területről hívják és várják az elődadókat, annak érdekében, hogy a pályaválasztás előtt álló diákoknak a legteljesebb képük legyen a jövőbeli lehetőségekről.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában