Megmérettetés

2023.02.23. 09:25

Gőzerővel készül a szakmai verseny országos döntőjére a tarjáni stromfeldes diák

A döntőbe jutott az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének – ÁSZÉV – első fordulója után az építészek között Vas Kevin, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Stromfeld Aurél Technikum tanulója.

Veres Edina

Vas Kevin

Forrás: Beküldött fotó

Ahogy arról portálunk a napokban beszámolt, Várszegi Virág, az NMSzC Táncsics Mihály Technikum 12. b osztályos tanulója szintén bejutott az ÁSZÉV döntőjébe turisztikai ismeretek versenytárgyban. A szakképzési centrum most újabb sikerről tájékoztatta portálunkat. Eszerint a magas- és mélyépítési ismeretek vizsgatárgy versenyben a Stromfeld 12. d. osztályos diákja, Vas Kevin olyan ügyesen adott számot ábrázoló-geometriai, szilárdságtani, statikai és építészeti ismeretiről, hogy bejutott a megmérettetés második fordulójába, azaz az írásbeli döntőbe. 

Mint írták, a fiatal már a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolájának tanulójaként is szép sikereket ért el matematika és természettudományos versenyeken, ám az iskolaválasztást illetően tanácstalan volt. Végül nehézgépkezelő édesapja tanácsára fordult a szakmák világa felé, és jelentkezett a technikumba. Kiváló rajzkészsége is segítséget jelentett számára a megkapaszkodásban, valamint a kodályos évek alatt, a KoméDiák Színpad tagjaként eltöltött időt is kamatoztatni tudja jelenlegi iskolájában.

– A magasépítő technikus szakmát tanuló Kevin lelkes színházlátogató, aki nem csupán a Zenthe Ferenc Színház darabjait tekinti meg, hanem Budapestre is szívesen elutazik egy-egy jó előadásért. Nem meglepő hát, hogy Tóth Tibor oktató építésztechnikusnak készülő tanítványát lenyűgözik a kulisszák, és a díszletek. Így, ha túl lesz az érettségin, valamint azt követően megszerzi a technikusi oklevelét is, talán ez adja majd továbbtanulási irányát. Most ugyanis úgy látja, hogy az építészet, s azon belül is a belsőépítészet az, ami a számára a kiteljesedést, az önmegvalósítást jelentheti – közölte a szakképzési centrum.

Vas Kevin azonban most még az ÁSZÉV március 1-jei országos döntőjének írásbeli fordulójára készül gőzerővel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában