Informatika

2023.02.17. 18:31

Frissítik a honlapot, új világ kezdődik a Maconkai-víztározó digitális életében

V. E.

Fejlesztés miatt nem elérhető átmenetileg a Maconkai-víztározó és tórendszere honlapja.

– Megújulunk! Jelenleg az oldal tervezett karbantartását végezzük. Hamarosan teljesen megújult oldallal térünk vissza – olvasható a Maconkai-víztározó oldalára kattintva.

Dr. Dérer István, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) elnökének ezzel kapcsolatos tájékoztatását a közelmúltban osztották meg a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldalon. A bejegyzés szerint, egy pár napig nem lesz elérhető a honlap, majd hamarosan egy új világ kezdődik.

– Szinte hihetetlen, hogy a Haldorádó innovatív csapatának segítségével már több, mint 20 éve indítottuk el a maconkai honlapunkat, s közben a microsite fokozatos szakmai-logikai fejlesztésével mi is hozzájárulhattunk a közös sikerekhez. Az akkori korszerű megoldások mára bizony már elavultak, ugyanakkor a kezelt adatállomány – benne Európa legnagyobb édesvízi rekordlistája – nagysága új megoldásokat követelt, ideértve az adatvédelmi és megjelenítési igényeket is – olvasható az indoklás.

A tájékoztatásból továbbá az is kiderült, hogy az illetékesek tavaly tették le voksukat végérvényesen a fejlesztés mellett. Annak köszönhetően a maconkai honlap, illetve valamennyi szolgáltatása egy teljesen új szoftverrel, felülettel és technikai háttérrel tér majd vissza, alkalmazkodva a különböző operációs rendszerekhez, a mobilok, a táblagépek és a laptopok megjelenítési igényeihez. A cél, a felhasználói élmény fokozása, illetve a mindennapos használat segítése.

Dr. Dérer István tájékoztatásából továbbá az is kiderült, hogy mindent áttöltenek az új felületre, beleértve a bejelentkezett felhasználók adatait is.

– Új lesz a design, a menü és a használati logika, így az átállás után természetes, hogy folyamatosan tájékoztatjuk majd tagjainkat és vendégeinket, felhasználóinkat a használatról, a régi és új lehetőségekről. Jó hír, hogy a fejlesztés akkori informatikai motorja az új fejlesztés vezetője is, így biztosak lehetünk a sikeres átállásban – közölte a BSHE elnöke, aki végül a felhasználók türelmét kérte, illetve rámutatott: a fejlesztés ideje alatt az egyéb közösségi felületeik elérhetők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában