Szolgálat

2023.02.04. 21:32

Esküt tettek Balassagyarmaton az ifjú polgárőrök

A hagyományokhoz híven Civitas Fortissima ünnepéhez kapcsolódva, január utolsó napjaiban tettek esküt az újdonsült ifjú polgárőrök.

Hegedűs Henrik

A huszonnégy, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikumában rendészeti képzést kapó fiatal Matyóka Renáta osztályfőnök, valamint Czibulya Márk és Gál Zoltán tanárok társaságában részt vett a Legbátrabb Város Emléktúrán is. A magyarnándori vasútállomásról induló és az Ipoly-parti városban véget érő, tizennyolc kilométeres kitartó gyaloglást követően a büszke leányok és legények felsorakoztak az intézmény bejáratánál, és Zérczi Miklós igazgató, illetve Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke előtt ujjuk felemelésével ünnepélyesen elmondták az eskü szövegét. 

Ezzel teljes jogú tagjaivá váltak a közrendvédelmi és bűnmegelőzési feladatokat vállaló önkéntesek társadalmának. Hamarosan pedig következhet számukra a tényleges „bevetés”, azaz a felnőtt társak irányításával a szolgálatok ellátása, például a különböző rendezvények biztosításánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában