Úton

2023.02.12. 13:53

Emelkedett a külföldi turisták száma, sokan fedezik fel Nógrád értékeit

Összesen 107 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták szűkebb hazánk kereskedelmi szálláshelyein az elmúlt év első három negyedévében – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legújabb, Fókuszban a megyék című kiadványából.

N.O.

Mint írták, a forgalom 22 százalékkal meghaladt az előző év azonos időszakáét, amely a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések következtében volt alacsony.

Nógrád megyében a turizmus július-szeptemberben a legélénkebb, ugyanakkor a vendégéjszakák száma 13 százalékkal csökkent 2021-hez képest nyáron, de szeptemberben már növekedett.

Többnyire egyébként belföldről érkeztek turisták, akiknek száma 20 százalékkal csökkent, míg a külföldi vendégek száma 46 százalékkal emelkedett.

A kiadványból az is kiderült, hogy Németországból tartózkodtak megyénkben a legtöbbet, de érkeztek Hollandiából és Szlovákiából is. Az egy évvel korábbihoz képest pedig az első két ország sorrendje megcserélődött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában