Csokiszalon

2023.02.26. 18:05

Beleszeretett a csokoládéba a balassagyarmati szalon vendége

Második alkalommal rendeztek csokiszalont Balassagyarmaton. A rendezvényen Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa mesélt a manufaktúra fejlődéséről és a csokoládéról.

Ember-Lukács Zsófia

Az est házigazdája, Olicsek Ádám a chocoMe tulajdonosával, a balassagyarmati származású Mészáros Gáborral beszélgetett

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Bálint-napi hangulatot idéző csokiszalon fogadta az érdeklődőket minap a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Az est házigazdája, Olicsek Ádám a chocoMe tulajdonosát, a balassagyarmati származású Mészáros Gábort kérdezte a csokoládé manufaktúra alapításáról és a különleges minőségi csokoládéról

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint kápráztatta el a közönséget koncertjével
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

– Eldöntöttem, hogy multicégnél nem szeretnék dolgozni, viszont mindig érdekelt a gasztronómia. Ez a vállalkozás volt az, amelyet hitel nélkül el tudtam indítani– mondta a kezdetekről Mészáros Gábor. 

Hozzátette, hogy napjainkban az  ipari gyártási folyamatokat mellőzve, különleges minőségű alapanyagokból készítenek csokoládét, amelyet a világ legjobb ötven élelmiszere közé választottak. 

A beszélgetést követően Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint kápráztatta el a közönséget koncertjével. Portálunknak Harcsa Veronika énekes, dalszerző elmondta: különleges lehetőségnek tartja, hogy a nagy budapesti koncertek után a balassagyarmati közönségnek is hozhattak abból az élményből, ami például a Müpában is elhangzott. 

Különlegességeket kóstolhattak

Az est folyamán a résztvevők csokoládé- és italkülönlegességeket is kóstolhattak.

– Olyan műfajjal és rendezvényekkel szeretnénk a városi életet színesíteni, amely magas színvonalat képvisel és több korosztályt vonz, ezért a következő időszakra is készülünk hasonló programokkal a művelődési házban– mondta kérdésünkre Golyán Krisztina, a helyi művelődésszervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában