Ültetés

2023.01.12. 07:49

Több mint ötven nógrádi település csatlakozott a fásítási programhoz

Megnyílt az Agárminisztérium által elindított településfásítási program idei regisztrációja. A programhoz több mint 50 nógrádi település csatlakozott már.

G.E.

A kezdeményezés fontos része az Országfásítási Programnak, amely lehetőséget nyújt a kistelepülések zöldítésére, népszerűsíti az erdősítési támogatásokat, mindezzel pedig hozzájárul a kormány céljához, hogy 2030-ra 27 százalékra nőjön Magyarország fával borított területének aránya.

A program első ütemében szűkebb hazánk 22 települése élt az adódó lehetőséggel, a második körben pedig újabb 31 település csatlakozott ahhoz. Az önkormányzatok a legtöbb esetben igyekeztek őshonos fafajokat igényelni, így mások mellett hárs, platán, nyír, kőris és kocsányos tölgy is díszíti a falvak köztereit. Megyénk faluvezetői a program kapcsán kifejtették: a kezdeményezés amellett, hogy környezettudatosságra irányítja a helyiek figyelmét, jó lehetőség a közösségépítésre is, mivel a legtöbb helyen a lakók összefogásával kerültek földbe az elnyert facsemeték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában