Fejlesztés

2023.01.09. 19:10

Több mint 70 millió forintból kap aszfaltburkolatot a szendehelyi lakóövezet utcája

Közel ötszáz méteres szakaszon végezhetnek a közeljövőben aszfaltozási munkálatokat Szendehely leghosszabb utcájában, a Börzsöny felé eső peremterületen.

Hegedűs Henrik

A Tó utca 440 méteres szakasza kaphat aszfaltborítást a tervek szerint

Forrás: Google Maps

A község központjában, Rétság felől érkezve és a katolikus templomnál jobbra fordulva, a dombtetőre érve találjuk a Tó utcát. Ez a falu egyik legújabb, szép természeti környezetben elterülő lakóövezete, aminek egy részén U alakban halad a jelenleg még földborítású út. A sárosabb-havasabb őszi-téli időszakban nehéz errefelé a közlekedés, így mindenképpen indokolt a fejlesztés.

– A Tó utcában néhány éve jelölt ki az önkormányzat összesen ötvenhat telket, mivel szerencsére a környékbeli fiatal családok részéről komoly az érdeklődés a településünk iránt – számolt be a részletekről Altsach Ignác polgármester. – Ebből tizennégy ingatlanon már befejeződött, vagy igen jó ütemben zajlik az építkezés, míg mások a tényleges munkálatok megindítása előtt már csak az utolsó engedélyekre várnak. Ráadásul az is kedvező fejlemény, hogy beköltözők teljesen önerőből megoldották a közművesítést, így nekünk ahhoz nem kellett pénzbeli támogatással hozzájárulni.

A faluvezető hozzátette, mintegy öt méteres szélességben, a megfelelő szegélyezéssel, és a terepviszonyok miatt két áteresszel ellátva készül el hamarosan a 440 méter hosszúságú aszfaltozott felület. A beruházásra tavaly év végén nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán 71,7 millió forintot. A kivitelezés várhatóan 2023-as esztendő első felében megindulhat, így az újonnan építkezőket az eddigieknél jóval elfogadhatóbb állapotok fogadhatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában