Felújítás

2023.01.14. 09:15

Százhúszmillió forintból virágoztatják fel a sámsonházai faluházat

Energetikai felújításon esik át a településen a Faluház. A beruházást a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán elnyert közel 120 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően tudják megvalósítani.

V. E.

Bajnokné Képes Gyöngyi, a község polgármestere elmondta: a projekt során kicserélik a nyílászárókat, illetve a falakat, a lábazatot és a padlásfödémet hőszigeteléssel látják el. Emellett központi fűtést is kiépítenek, amely során egy kondenzációs gázkazánt szereznek be, valamint ahhoz időprogramos fűtésszabályozási rendszert telepítenek. 

A polgármester hozzátette: a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatt felmerülő veszteségeket termosztatikus radiátorszelepek felszerelésével kívánják csökkenteni.

– Az épület villamos energia fogyasztásának csökkentése, esetleg kiváltása érdekében egy napelemes rendszer telepítése is a terveink között szerepel, akárcsak a beruházáshoz kapcsolódó projektarányos akadálymentesítés végrehajtása is – fejtette ki Bajnokné Képes Gyöngyi, aki arra is rámutatott, hogy ez utóbbi egy akadálymentes mosdó kialakítását, illetve az odavezető útvonal akadálymentesítését foglalná magába. A polgármester végül a fejlesztéssel kapcsolatban hozzáfűzte: jelenleg az előkészítő fázishoz tartozó folyamatok zajlanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában