Labdarúgás

2024.05.12. 15:10

Újpesten szerzett újabb pontot a Salgótarjáni BTC

Újabb nehéz mérkőzéssel folytatódott a szezon a Salgótarjáni BTC számára, amely alkalmával az Újpest II. vendégei voltak Budapesten.

Nool.hu

A Salgótarjáni BTC együttese vasárnap délelőtt lépett pályára az NB III. osztály, Észak-Keleti csoport 28. fordulójának mérkőzésén, amely alkalmával az Újpest FC II. gárdájának vendégei voltak a fekete-fehérek.

Újpesten (lila mezben) szerepelt vasárnap délelőtt az SBTC együttese.
Újpesten (lila mezben) szerepelt vasárnap délelőtt az SBTC együttese
Fotó: Langa Attila / Forrás:  Nool.hu

A mérkőzés első percétől a fiatal újpestiek irányították mezőnyben a mérkőzést, de helyzet mindkét kapu előtt alakult ki, amelyek kihasználatlanok maradtak. Az első játékrész végén Csuka bombázott közelről a hazai kapuba egy lecsorgó labdát, így vendég vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után is kezdeményezőbbek voltak a hazaiak, míg a salgótarjániak veszélyes ellentámadásokat vezettek. A második félidő elején egy jobb szélről középre rúgott labdára a hazai támadó zavartalanul érkezett a túloldalon, és kapásból a vendég kapuba lőtte az egyenlítő találatot.

A mérkőzés hajrájában a lila-fehérek több helyzetet is kialakítottak, de a hősiesen védekező tarjáni reteszt nem tudták feltörni, több esetben Szalay Alex bravúrjainak is köszönhetően, így egy ponttal gazdagodott mindkét gárda.

NBIII. osztály, Észak-keleti csoport, 28. forduló:

Újpest FC II. – SBTC  1–1 (0–1)

Budapest, 110 néző. Vezette: Gáspár A. (Szalai D., Hegedűs-Baráth N.)

Újpest: Genzler – Kovács, Horváth, Szűcs (Illés, 76.), Varga, Árki, Kollarik (Sarkadi, 8.), Mucsányi, Simon, Dékei, Tóth (Mari, 74). Vezetőedző: Mundi Viktor.

SBTC: Szalay – Petrecsko (Palkovics, 46.), Molnár, Csuka, Bakos – Tarlósi P., Nagy, Horváth, Filkor B. (Orosházi, 92.), Boros (Klajban, 88.) – Tarlósi M. (Jacsó, 85.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Gl.: Árki (53.), ill. Csuka (46.). Sárga lap: Dékei, Kovács, Mucsányi, ill. Petrecsko.

Sebestyén Szilárd: – Sikerült újabb pontot szereznünk idegenben. Kis szerencsével akár a három pontot is megszerezhettük volna, amelyre nagy szükségünk lett volna, de így sem lehetünk elégedetlenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában