Gazda

2023.01.14. 14:30

Rimóc mindenese már 18 éve rendben tartja a falu ügyeit

Virág László már 18 éve a település önkormányzatánál dolgozik, tevékenysége sok mindenre kiterjed, mondhatni, ő a falu mindenese.

Sz. F.

Virág László

Forrás: Nool

Negyvenöt közfoglalkoztatott munkáját szervezi napi szinten, már reggel fél hétkor eligazítást tart nekik. Gyakran még reggel sem tudja, hogy aznap mikor fejeződik be a munkája. Napközben jöhet valami váratlan feladat, amelyet a terven felül el kell végezni. Sokszor a munkaidő letelte után is dolgozik. 

község parkjainak gondozása, ápolása is hozzátartozik, amelyeket szintén a közfoglalkoztatott dolgozókkal raknak rendbe. Ő a temető gondnoka is, így ha kell, segíti az elhunyt hozzátartozóit. Az önkormányzat 10 hektár földterületen gazdálkodik, az ott lévő gyümölcsös szakszerű művelésének szervezése is hozzátartozik. 

A gépi munkákat, szántást, vetést és egyéb feladatokat ő maga látja el. Elmondta, hogy figyelembe véve a vetésforgót, búzát, kukoricát, napraforgót és kertészeti növényeket termesztenek. A zöldségféléket, a gyümölcsöt a konyhájuk használja fel, a felesleget értékesítik. Kétszáz tojótyúkot is tartanak, illetve a falu két vendégházáról is gondoskodik. Rendben tartják a két épületet, s Virág László fogadja a vendégeket is. 

A sportcsarnok takarítását is ő szervezi, csapata a falunap és a különböző rendezvények előkészítését és utómunkálatait is ellátja, valamint a szociális tűzifa kiszállítását szintén a csapata végzi.  

 

Címkék#Rimóc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában