Fejlesztés

2023.01.07. 16:13

Pályázati forrásból válhat kátyúmentessé több szakaszon az útburkolat Mátraterenyén

Sikeresen pályázott a település önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán, így több mint 44 millió forintból fejleszthetik a belterületi utakat.

V. E.

Gecse László, a község polgármestere portálunknak elmondta: évtizedek óta gondokat okoznak Mátraterenyén a belterületi közúthálózattal kapcsolatos problémák.

– A hiányosan kiépített, illetve rossz állapotú közúthálózat miatt balesetek is előfordultak. Ez a beruházás a Május 1. és a József utat érinti. Az említett pályarészeken az útburkolat megrongálódott, illetve az aszfaltburkolat felújítások elmaradása és a közműfektetések miatt kátyúsodott, leromlott, illetve egyes szakaszain megsüllyedt. A megrongálódott útburkolatra aszfalt kiegyenlítő és záróréteget helyezünk, míg az erősen tönkrement részeken a pályaszerkezet cseréjére lesz szükség – mondta Gecse László. Hozzátette: a beruházással kapcsolatban jelenleg a támogatási szerződés aláírása zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában