Félelmetes

2023.01.17. 18:34

Nógrádban is ijesztgeti a gyerekeket a kísérteties arcú plüssfigura

Eredetileg egy horrorjáték szereplője az a plüssfigura, ami Huggy Wuggy néven híresült el a világon. Az aranyosnak legkevésbé sem mondható karaktert legutóbb a Zabari Hidegfesztivál egyik standján fedeztük fel.

Sz. R.

A Zabari Hidegfesztiválon fedeztük fel a hátborzongató arcú plüssfigurákat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Sz. R.

Ijesztő vigyor, éles fogak, és hosszú végtagok jellemzik azt a plüssfigurát, amely tavaly nyár óta egyre több játékboltban tűnik fel. A több színben is kapható karakter népszerűvé vált az óvodás és kisiskolás korosztályban, pedig eredetileg egy Poppy Playtime nevű túlélő horror-videójáték főszereplője.

„Az én nevem Huggy Wuggy
Éles fogaim véresen hagynak
Soha ne hívj csúnyának
Ölelj, amíg meg nem halsz”

Idézve egy részlet a Youtube-ra feltöltött angol nyelvű videóból, amely már közel 10 milliós megtekintésnél jár. A kifejezetten fiatalok körében népszerű TikTokon is százával terjednek videók a rémisztő ábrázatú alakról. Népszerűségét az is bizonyítja, hogy még a balassagyarmati származású énekes, Gáspár Laci is Huggy Wuggy alakú tortával lepte meg Noel nevű kisfiát. 

A groteszk bábu Nógrád megyében is kapható, ugyanis a napokban megrendezett Zabari Hidegfesztiválon egyik játékos standján is felfedeztük. De vajon milyen hatással lehet egy gyerek lelkivilágára a Huggy Wuggy figura?! A szakember szerint káros, ha egy szülő ilyen "játékkal" lepi meg csemetéjét. 

– A pszichológus szakma egyöntetűen elhatárolódik az ijesztő játékok megjelenését promotáló jelenségektől. Időről időre megjelennek furcsa, idegenszerű, félelmetes babák, állatfigurák, meghatározhatatlan lények. Mivel az érzelmeket elsősorban az arckifejezéssel, a száj körüli mozgással tudjuk beazonosítani, különösen kritikusnak számítanak a most divatos plüssfigurák – fejezte ki aggályait Szabóné Koós Ibolya gyermekpszichológus.

Hozzátette: a harapás olyan agresszió, melyet a legtöbb gyereknek megtiltani szoktak. A vicsorító lények, állatok félelmet keltenek egy gyermekben, ám ha szép a szeme, puha a bundája csak zavart kelt a fejében. A szakember kiemelte, érzelmi és kognitív fejlődésében is gondot okozhat egy ilyen figura, ezért mindenképp tanácsos elmagyarázni a gyermeknek, hogy ilyen lény nem létezik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában