Téli sportok

2023.01.29. 17:33

Léceket felcsatolni, ismét síelhetünk Mátraszentistvánon! (fotók)

Ismét lehet síelni a korszerűsített mátraszentistváni síparkban, így hétvégén már sokan próbára is tették sí- és snowboard-tudásukat a havas lankákon.

Nool

Igazi alpesi hangulat jellemzi a síparkot

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Kicsik és nagyok örömére újranyitott a mátraszentistváni a sípark. Ahogy arról a Heol is beszámolt, a szezont alapos felkészülés előzte meg, ám a gazdasági nehézségek ellenére a korszerűsítés mellett döntöttek az üzemeltetők. A sípark vezetőinek két legfontosabb célja az volt, hogy hóbiztos pályákat tudjon biztosítani a sportolóknak, valamint hogy elkerüljék a pályabezárásokat az átmeneti felmelegedéseknél.

A fejlesztés részeként a gyors kiszolgálás érdekében érintőképernyős kasszarendszert vezettek be a sípark pénztárában, valamint egy új beléptető kaput is vásároltak. Húszezer eurós beruházás keretében felújították a panorámaliftet, a síkölcsönző pedig új padlóburkolatot kapott. A fejlesztés középpontjában a hókészítés állt, ehhez kapcsolódóan felújították a földbe épített vízvezetékrendszert és új digitális hópótló gépeket szereztek be. Az új hóágyúk nem csak hogy csendesebbek a korábbiaknál, de nagy a hógyártó kapacitásuk és távolról is vezérelhetők, ami számos előnyt rejt magában. A fejlesztésekkel spórolni is tudnak majd hosszú távon, hiszen energiahatékonyabbak az elavultabb konstrukcióknál.

Hétvégén Komka Péter, az MTI Nógrád megyei fotóriportere is ellátogatott a mátraszentistváni síparkba. Fotóin jól látszik, hogy rengeteg síelő és hódeszkás hódolt vasárnap a szenvedélyének az ország legnagyobb havas síoktatóparkjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában