Varázsvölgy

2023.01.30. 20:30

Interaktív kiállítással teszik vonzóbbá Pásztó történelmi városrészét

Javában zajlanak a munkálatok a településen. Az önkormányzat még korábban több mint 383 millió forint támogatást nyert el a Pásztó-Zsigmond király városa című projekten, amely során több beruházás is megvalósul.

Nagy Orsolya

Jól haladnak a projektek kivitelezésével

Forrás: Facebook/Farkas Attila

Farkas Attila polgármester a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a fejlesztésnek köszönhetően egy Zsigmond király korszakát bemutató interaktív kiállítás is megtekinthető lesz majd a felújított épületekben.

Az önkormányzat közleményében kifejtette, hogy a tervezett turisztikai fejlesztés célja, hogy Pásztó történelmi városközpontjában található középkori hangulatú Romkert területén, az ott lévő épületegyüttes adottságaira építve egy attraktív, nagy turisztikai vonzerővel bíró, változatos programokat és szolgáltatásokat nyújtó komplex beruházás valósuljon meg.

Mint írták, Zsigmond király még 1407-ben adományozott városi kiváltságlevelet a településnek, így a projekt erre a múltbéli eseményre büszkén visszatekintve szeretné Pásztót ehhez a városi ranghoz méltó és vonzó programokkal, valamint élményekkel teli, a térség turisztikai kínálatának megkerülhetetlen célpontjává tenni.

A beruházás során egyébként megújul a Csohány Kálmán Galéria és a Gaál István-ház is. Farkas Attila korábban ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ez egy szégyenfoltja a történelmi városrésznek, hiszen mindkét épület mostanra korszerűtlenné vált, így fontos, hogy új köntöst kapjanak. A munkálatokkal várhatóan nyárra készülnek el a szakemberek.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában