Szörnyű

2023.01.28. 06:50

Bűz és fekália: embertelen körülmények között találtak rá az idős nőre Rétságon (fotók, videó)

Elképesztő állapotokat találtak az állatvédők, amikor még december végén a környékbeliek hívására kivonultak egy rétsági házhoz. Az embertelen körülmények között egy magatehetetlen idős asszonyt is találtak, aki eredetileg a ludányhalászi intézetben lakik, gondnokság alatt. A hatóságok megkezdték az ügy kivizsgálását.

H.H.

A szomszédok értesítése alapján még a karácsony előtti napokban vonultak ki a város szélén található utcában lévő házhoz a Segítő Kezek Az Állatokért Alapítvány munkatársai, miután értesültek arról, hogy méltatlan körülmények között tartják a tulajdonosok az ingatlanon élő kutyákat. Az állatvédők a helyszínen még inkább megdöbbentek. Nem csak a teljesen lesoványodott ebek láttán keseredtek el, hanem benn a házban is embertelen állapotokkal szembesültek. Fekáliahalmok az udvaron, valamint bent az egyik szobában, a fürdőben szintúgy, orrfacsaró bűz mindenütt. Ráadásul a szomszédos szobában egy idősebb hölgyet találtak, aki megrettenten kuporgott az ágy szélén, ölében kismacskát szorongatva.

A Makrai Krisztián vezette csapat másnap értesítette a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat családsegítő képviselőjét, Tenkely Bélát, aki december 22-én Mezőfi Zoltán polgármester, illetve Kovácsné Gregor Márta intézményvezető és Juhász Ilona esetmenedzser társaságában megjelent a Jókai utcában. Kiderült, hogy a nőt a szintén gondnokság alatt lévő lánya az ünnepekre kihozta a ludányhalászi Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézetből, ugyanakkor a saját, felügyelet alatti „státuszáról” az ottaniaknak egy árva szót sem szólt. 

Mezőfi Zoltán portálunknak elmondta, szörnyű körülményeket tapasztaltak a házban, emiatt azonnali intézkedéseket rendeltek el. A ludányhalászi otthonból hamarosan megérkeztek a szakemberek, visszavitték a nőt az intézetbe, és maguk is megszemlélték az állapotokat. A polgármester hozzátette, január első napjaiban a ház tulajdonosa számon kérte őt, miért kellett visszavitetni az édesanyját, sőt, még egy félelmetesnek tűnő kérdést is feltett: ha kitakarítja az ingatlant, hazahozhatja-e a szülőjét? 

A nyugat-nógrádi járási székhely jegyzője, Fodor Rita Mária megkeresésünkre kifejtette, tudomása szerint a ház tulajdonosa ellen állatkínzás bűntette miatt eljárás indult, míg ő, saját hatáskörében indítványozta a Rétsági Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztályánál, hogy a gondnokot tájékoztassák az ügy részleteiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában