Fejlesztés

2023.01.07. 20:13

Az érsekvadkerti önkormányzat milliókat fordított a temetőkert szépítésére

Dr. Őszi Attila Csaba, a település polgármestere a falu közösségi oldalán számolt be arról, hogy a temetőkert járdájának elkészültét követően többen jelezték, hogy a ravatalozó környékét is szebbé kellene tenni.

L. J.

Leaszfaltozták a ravatalozó melletti területet

Forrás: Facebook/Érsekvadkert Község Önkormányzata

Mint írta, a kérés meghallgatásra került, és a ravatalozó mellett lévő területet a szegélykövezést követően aszfaltozták is. Kiemelte továbbá, hogy mindez úgy sikerülhetett, hogy az önkormányzat alkalmazottai elkészítették a szegélyezést és a kerítés alapját, valamint az önkormányzatnak lehetősége volt tört kő rendelésére, így csak a bedolgozásért és az aszfaltozásért kellett fizetniük.

– Ezzel a munkával elmondhatjuk, hogy az önkormányzatunk a temető-kert szépítésére az idei évben közel 14-15 millió forintot költött, amelyből csupán 5 millió forint pályázati pénz, amely arra volt elég, hogy a járda egy szakaszának térkövét megvásároljuk – olvasható a bejegyzésben. A polgármester hozzáteszi, hogy a munkálatoknak az aszfaltozással nincs vége. Ugyanis tavasszal elkezdik az illemhely kialakítását a temetőben, melyre 5,9 millió forint támogatást nyertek el. 

Ezenfelül pedig az a cél, hogy elkészüljön a fenti szakaszon a kerítés, valamint kialakítsanak egy aszfaltburkolattal ellátott pakolót is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában