Advent

2022.12.02. 17:31

Varga András salgótarjáni esperes: Jézus születésére várva is figyeljünk egymásra!

Varga András, esperes-plébános elmondta portálunknak, hogy az advent magában hordozza a várakozást.

Nagy Orsolya

Varga András, salgótarjáni esperes-plébános gyertyát gyújt a Kisboldogasszony-templomban elhelyezett adventi koszorún

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

– Valakit várunk, aki nem más, mint a mi Megváltónk, Jézus Krisztus. Ez a várakozás már korábban is ott volt az emberiség történelmében, hiszen várták a megígért Messiást, aki eljött kétezer évvel ezelőtt csak akkor nem ismerték fel. Jézust, Mária fiát Isten küldte. Az Úr eljövetelére várunk, de már itt van köztünk – mondta el a portálunknak Varga András.
Hozzátette: napjainkban az emberek nagy városokban élnek, hatalmas házakba bezárva és egyfajta magányban. Sokszor nem csak az idősek, hanem a fiatalok is, ugyanis a szívükben nincs meg az a csodálatos lehetőség, hogy Krisztusnak utat készítsenek.
Az esperes-plébános azt kívánja mindenki számára, hogy ebben a most már korán sötétedő világban, amit a természet hoz, fedezzék fel, hogy érdemesebb világosságban járni. Jézus Krisztus pedig a világ világossága.
Varga András arra is kitért, hogy a második adventi gyertya a készülődésre hívja fel a figyelmet, hiszen egyre nagyobb a fény a koszorú körül, egy gyertya már világít és meggyújtjuk a másodikat is, így még nagyobb lesz a fény, amely az emberek számára is jelzi, hogy nagyobb a világosság.

Fotós: Szabó Péter / Forrás: Nool


Azzal kapcsolatban, hogy mennyire nehéz napjainkban a világban zajló események miatt az atya úgy fogalmazott, hogy sajnos a pandémia miatt az elmúlt adventek és karácsonyok is nehéz helyzetben köszöntöttek erre a világra. Ez most ugyancsak így van, hiszen a világunkat háború sújtja, amely itt van közel országunkhoz, ráadásul most nehéz a gazdasági helyzet is.
– Ha visszaemlékszünk a szüleink, vagy akár saját gyermekkorunk életére, akkor is volt nehézség, de a család összejött és összetartott. Mégis volt valami plusz, az egymásra figyelés, a másik segítése még a nehéz körülmények között is – emelte ki Varga András.
Az atya azt tanácsolja az embereknek, hogy figyeljenek oda egymásra és spóroljanak az energiával, az idővel, hogy több idő jusson a másikra és leginkább a jó Istenre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában