Plébánia

2022.12.18. 16:20

Ünnepi hangulatot varázsol a betlehem Dorogházán

G. E.

Dorogházán már hosszú évek óta minden decemberben szabadtéri betlehemet állítanak a plébánia épülete előtt. A kezdeményezés a korábban itt szolgáló Bieber József atya ötlete alapján valósult meg. Eleinte egy adventi koszorú díszítette az udvart, majd élő állatokkal benépesített betlehemet állítottak. 

– Bondor Ágnes helyi lakos segített sokat annak berendezésében. A bárányokat pedig a faluban tevékenykedő gazdák kölcsönözték – tájékoztatott Kovács Péter, a dorogházai és a mátranováki egyházközség kántorkarnagya. 

Vízkeresztig biztosan látható az alkotás a plébánia előtt
Forrás: Facebook/Dorogházi Római Katolikus Plébánia

Mint mondta, napjainkban már nincsenek állatok abban, de az egyházközség tagjai szívügyüknek tartják, így minden évben felépítik a Jézus születését bemutató alkotást. Mivel ki is világítják azt, így igazán ünnepi hangulatot varázsol a falu központjában. A betlehemet január 6-ig, vízkeresztig tekinthetik meg a járókelők, de az is előfordult már, hogy február 2-ig, gyertyaszentelő boldogasszony ünnepéig nem bontották le. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában