Öröm a szomorúságban

2022.12.06. 20:19

Tűzoltómikulás lepte meg a nógrádi kórházakban fekvő beteg gyerekeket + fotók

Tűzoltóautóval érkezett ma a Télapó a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház és a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház gyermekosztályára is.

V. E.

Tűzoltók kíséretében érkezett meg a salgótarjáni kórház gyermekosztályára a Télapó

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Amint arról portálunk már beszámolt, kedd délután a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mikulása meglátogatta a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályán ápolt csemetéket. Alig telt el néhány óra, és a kórházi folyosón ismét megjelent egy hosszú szakállú, piros ruhás vendég, azonban ez alkalommal szűkebb hazánk lánglovagjai kíséretében.

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: idén is meglátogatta a Mikulás a tűzoltók jóvoltából azokat a gyermekeket, akik betegségük miatt nem lehettek otthon december 6-án. Az ősszakállú az ajándékozó tűzoltóautóval a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház mellett a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház gyermekosztályára is ellátogatott.

– A Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség negyven ajándékcsomag beszerzésével segített Mikulás alkalmával idén is mosolyt csalni a beteg gyermekek arcára. Emellett biztosították az összes költséget az igazgatóság készenléti szereinek igénybevételéhez. Az ajándékok és természetesen maga a Télapó helyszínre juttatásában a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai segítettek. A nagyszakállú jótevő megyénk tűzoltóinak társaságában érkezett a kórházakba és minden beteg gyerkőcöt ajándékcsomaggal köszöntött. A Mikulást mind a kis betegek, mind pedig a kórházak dolgozói nagy örömmel fogadták mindkét intézményben – mondta Kapás Márton.

Portálunk a salgótarjáni helyszínen találkozott a tűzoltókkal és a Mikulással, ahol a gyermekek nem csupán az ajándéknak örülhettek, hiszen dr. Szabó Attila osztályvezető főorvos gitárjátékával kedveskedett nekik e szép nap alkalmából.

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház gyermekosztályán fekvő gyerekekhez igazán különleges formában: az ablakon át, magasból mentő gépjárművel látogatott el a Tűzoltómikulás. A Mikulás ünnepét betegségük miatt kórházban eltöltő gyermekeknek igazán különleges élményt szerzett a tűzoltók segítségével a pirosruhás:

Magasból mentő gépjárművel érkezett a Mikulás a gyarmati kórházba
Magasból mentő gépjárművel érkezett a Mikulás a gyarmati kórházba
Fotós: Balassagyarmati HTP / Forrás: NMKI
Magasból mentő gépjárművel érkezett a Mikulás a gyarmati kórházba
Fotós: Balassagyarmati HTP / Forrás: NMKI
Magasból mentő gépjárművel érkezett a Mikulás a gyarmati kórházba
Fotós: Balassagyarmati HTP / Forrás: NMKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában