Ünneplés

2022.12.18. 19:57

Térképen csodálható meg a drégelypalánki kalendárium

E-L. Zs.

Az adventi időszak a közösségi alkalmakról is szól. Egyre több településen kezdeményezik, hogy élő adventi naptárral idézzék meg a karácsonyi hangulatot. Drégelypalánkon is mindennap egy újabb ablakot csodálhatunk meg, amihez egy térkép is készült.

December elsejétől gyönyörködhetünk a kivilágított és díszbe öltözött ablakokban Drégelypalánkon. Csósza Mercédesz, a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ vezetője portálunk megkeresésére arról adott tájékoztatást, hogy a közösségformáló akcióban 24 háztartás vállalta, hogy feldíszíti háza ablakát.

– Igazi összefogásként szerveződött a naptárkészítés. Az adott napi adventi ablakot a házigazdák maguk, a saját díszeikkel ékesítik. Kiváló programlehetőség, hogy egy sétával egybekötve ellátogassunk az ablakokhoz, ezért munkatársunk Pál Bence egy térképet készített a faluról, amin ábrázolta az adventi kalendáriumban résztvevő házakat, hogy könnyebben megtaláljuk a pompás ablakokat – emelte ki a turisztikai központ vezetője. 

Hozzátette, hogy az adventi időszakban is számtalan programmal készültek, advent négy vasárnapján közösen gyújtották meg a település adventi koszorújának lángját, ahol együtt énekelve, süteményekkel, forró itallal várták a közösséget. Felállították a falu karácsonyfáját is a Szondi parkban, amit az óvodások szorgos keze díszített. A karitászcsoport megrendezi a hagyományokhoz hűen az idősek és magányosok karácsonyát december 19-én, amin az óvodások és a hagyományőrző csoport tagjai előadással kedveskednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában