Koccintás

2022.12.31. 15:54

Sok helyen ma már nem a pezsgő a legmenőbb szilveszterkor

Ahogy szentestén a karácsonyi étkezőasztalok nélkülözhetetlen tartozéka a frissiben elkészített finom halászlé, úgy a szilveszter éjjel is elképzelhetetlen a pezsgőspalackok pukkantgatása nélkül.

Hegedűs Henrik

Forrás: Shutterstock

Ugyanakkor sok helyen már egyre kevésbé tartják a régi szokásokat, mint kiderült ez mostani, balassagyarmati tájékozódásunk alkalmával.

A már nyugdíjas éveit taposó Takács Lajos rendszeresen felesége társaságában köszönti az új esztendő eljövetelét. Nem tartanak dáridót, csendes közegben nézik a tévét. Az idős férfi egészségi problémái miatt nem ihat szénsavas tartalmú italt, így a december harmincegyedikéről január elsejére átugró pillanatban sem kerül pezsgő a poharukba. Egy kis pálinkával – neje valamilyen likőrfajtával – koccint ilyenkor.

A jóval fiatalabb Tóth Zoltán is leszokott már a komolyabb mulatságokról. Idén csak édesapjával kettesben töltik az időt szilveszterkor, és a pezsgőt csupán az éjfélkor elhangzó himnusz után hörpintik fel, addig jófajta vörösbort, esetleg sört kortyolgatnak a főtt virsli mellé.

Természetesen azért a másik végletnek is akad képviselője. Molnár Zoltán elmondta, felesége halála után rendkívül magányosak a szilveszterei, de a pezsgőt semmi esetre sem mulasztaná el. Az előző napokban bevásárol, akár három-négy üveggel is, aztán az ebédet követően, a tévé előtt ülve szépen lassan, egyedül iszogatja fel a poharak tartalmát. Többször előfordult, hogy meg sem várta az éjfélt, már korábban aludni tért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában