Buli

2022.12.29. 13:36

Koccints a Nool.hu-val! – sokak kedvence az óévbúcsúztató bólé

Címkék#bólé

Rengeteg ember ódzkodik szilveszterkor a nagy tömegtől, és inkább a csendesebb, hangulatosabb házibulikat választja. Ilyenkor gyakorta kerül az asztalra az óévbúcsúztatás egyik kedvenc itala, a bólé.

H.H.

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, így ezt az finomságot is többféle ízesítéssel fogyasztják az emberek. A Nyugat-Nógrádban élő Kovács Judit megosztotta velünk a saját receptjét.

– Nálunk hagyomány, hogy szilveszterkor bólét készítek – mondta a hölgy. - Családunkban senki sem szereti a nagyhangú mulatozást, még a gyerekek is inkább itthon maradnak. Ilyenkor gyakorta elhívjuk ifjúkori barátomékat, vagy a kedves közvetlen szomszédokat. A bólé összeállításánál nálunk a gyümölcs a legfontosabb alapanyag. Sokfélét veszek elő, narancsot, almát, körtét meggyet, citromot, ez mind megy bele a lébe. Kiváltképp kedveljük a minőségi édesbort, a pezsgő mellett ez nélkülözhetetlen összetevő. A férjem szereti a vodkát, így minimális mennyiségben az is belekerül, a fiunk és a lányunk már lassan végzős középiskolás, ennyi szesz nekik sem árthat meg. Az összekeverést követően jön a lehűtés folyamata, két-három óra untig elég neki, azalatt tökéletesen összeáll, majd amikor kezdődik a buli, elővesszük, és a jókedvű beszélgetések közben fogyasztjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában