Hála

2022.12.26. 08:21

Saját kezűleg font kosarakat ajándékoztak a püspöknek a karancsságiak

Saját készítésű kenyeres kosarakat ajándékoztak Marton Zsolt váci megyéspüspöknek a helyiek, így járulva hozzá, hogy a püspökségen megszervezett eseményeken szépen dekorált asztal fogadja a vendégeket.

Gulyás Edina

Évek óta tanulják a kosárfonást

Forrás: Nool

Fotó: Gulyás Edina

– A Váci Egyházmegye vidékfejlesztési osztálya az egyházközség tulajdonában lévő missziós házban hét éve kezdte foglalkoztatni azokat a helyi asszonyokat, akik kicsi gyermekeik mellett máshol nem tudnak munkát vállalni. Eleinte növénytermesztéssel foglalkoztunk, majd újabb tevékenységgel bővült a munkánk – fogalmazott Oláh Borbála, a csapat vezetője. 

– A munkaügyi központ támogatásával tíz fiatalasszony kosárfonó tanfolyamot végzett, közülük öten kezdték el ezt a tevékenységet négy évvel ezelőtt. A kezeik közül azóta különböző használati tárgyak, szebbnél szebb kosarak kerülnek ki – tette hozzá. 

Mint mondta, örömmel készítették a helyi asszonyok azt a tíz kenyeres kosarat, amit a napokban adtak át a püspökségen. A fonott tárgyakhoz szükséges alapanyagot az egyházmegye biztosította az elmúlt évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában