Advent

2022.12.15. 14:43

Püspök ad áldást a vásári forgatagban a szalmatercsi termelői piacon

A községben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések Programját a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány koordinálja. Az önkormányzattal együttműködve egy termelői piacot alakított ki a szervezet a közelmúltban a településen, ahol már több sikeres vásárt is tartottak.

Gulyás Edina

A karácsonyt megelőzően adventi udvart rendeznek be a területen, ahová december 17-én, szombaton várják az érdeklődőket. Az ide látogatók 13 órától kézműves termékeket, húsokat, mézeket, sajtokat szerezhetnek be, de ünnepi dekorációt és egyebek mellett kézzel készült fonott kosarakat is kínálnak. 

Adventi műsor is szórakoztatja a vásári forgatagot. Szentes Dezső polgármester 14 órakor köszönti a látogatókat, majd az óvodások műsorát és az adventi gyertyagyújtást követően dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök, az alapítvány elnöke mondja el ünnepi gondolatait és áldja meg a jelenlévőket. Ezt követően meleg étellel kínálják az résztvevőket. 

A program széles körű összefogás eredményeként valósul meg. A szervezésből az alapítványon és a helyi önkormányzaton kívül a roma nemzetiségi önkormányzat, a Szalmatercsért Baráti Egyesület, a Nádas Vadásztársaság, vállalkozók és magánszemélyek is kiveszik a részüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában