Templomszentelés

2022.12.10. 10:56

Pezseg az élet Vizsláson advent harmadik vasárnapján is

Idén is színes programok kísérik a településen az adventi hétvégéket. December 11-én, vasárnap a felújított vizslási templomot is felszentelik.

Veres Edina

Az elmúlt hétvégéken is nagy volt az érdeklődés a lakosság részéről a programok iránt

Forrás: Facebook/Sándor József polgármester

Sándor József, a község polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy az első vasárnap attrakciója a jégpálya megnyitása volt. Hozzátette: a faluvezetés és néhány helyi lakos éjszakába nyúlóan segítette a kivitelezést végző cég munkáját, illetve jelenleg is kiveszik a részük a karbantartási feladatokból. A sok mosolygó arc és csillogó tekintet miatt ugyanakkor úgy gondolja, hogy teljesen megéri az idő és energia befektetés.

– A Betlehem, az adventi koszorú, illetve a karácsonyfa mellett ünnepi hangulatú fotópontokkal is díszítettük a faluközpontot. Hétvégenként a programok mellett a Vizslási Bóbita Óvoda jótékonysági sütivásárt tart, ahol a szülők és óvónők által készített finomságok megvételével tudják támogatni az érdeklődők az intézmény Jézuskáját. A napokban a Mikulás is ellátogatott településünkre, minden gyermek csomagot kapott tőle ajándékba. Ezentúl a kicsik Franczuz Erika és családja előadásában megtekinthették A Mindenségen át című mesejátékot, amely során nem csupán a manók, és maga a Jégkirálynő lépett színpadra, hanem havazott is a művelődési házban – fejtette ki Sándor József, aki azt is elárulta, hogy a harmadik gyertya lángjának fellobbanását egy jelentős eseménnyel ünnepelik majd.

– Templombúcsú keretében a felújított római katolikus templomunkat Marton Zsolt megyés püspök szenteli majd meg december 11-én, vasárnap, 11 órakor a szentmisén. A liturgiát vendégvárás követi, amelyen a püspökatya is részt vesz – mondta a polgármester.

A település első embere emellett arra is rámutatott, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is csatlakoztak mind az adventi ablaknyitogató programhoz és ablakvadászathoz, mind a Hagyj el egy mikuláscsomagot nevű kezdeményezéshez is. Emellett az önkormányzat háztartásonként egy ajándékcsomaggal kíván hozzájárulni a családok ünnepi kiadásainak csökkentéséhez, valamint a helyi karitász csoporttal közösen részt vesznek a Cipősdoboz akcióban is.

Ez utóbbi segítségével életkor szerint tudnak ajándékot osztani karácsony napjai alatt szebbé téve ezzel a szeretet ünnepét. A programok sorát pedig tovább lehet folytatni, hiszen a településen december 20-án, 17 órától a kultúrházban falukarácsonyt tartanak. Az eseményen kihirdetik a helyi könyvtár által szervezett karácsonyi gyermekrajzpályázat eredményeit, illetve ott mutatják be az idei vizslási mézeskalácsfalut is. Emellett pedig a település lakói a helyi óvodások, a kazári iskolások, illetve a Vizslási Menyecskekórus előadásával hangolódhatnak közösen, meghitt hangulatban a karácsonyra.

Vizslás a virágos települések közé is bekerült:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában