Faültetés

2022.12.11. 12:13

Öt nógrádi iskolában ültethetnek fákat a pénzintézet jóvoltából

NOOL

Ötvenmillió forintból – 555 fával és 1110 cserjével – zöldül száz oktatási intézmény a K&H hűsítő ligetek programjában a 10 millió Fa Alapítvány együttműködésével. Nógrád megyében öt helyszínen ültethetnek lombkoronásokat a kezdeményezés jóvoltából az elkövetkező fél évben. 

A fenntarthatóságot évek óta fókuszba helyezőpénzintézet közleménye szerint akciójuk nem csupán a klímaváltozás elleni harcra hívja fel a figyelmet, de élhetőbb környezetet is teremt a fiatal generációnak és a gyerekek környezettudatos neveléséhez is hozzájárul.

– A zöld területeknek nagy jelentősége van az élhető környezet kialakításában: hozzájárulnak a levegő minőségének javításához, hiszen éltető oxigénné alakítják a széndioxidot, megkötik a szennyeződést és a port, elvezetik a nagy mennyiségű csapadékot. A fák árnyékában akár 20 fokkal hűvösebb is lehet, mint a belvárosi aszfaltrengetegben, arról nem is beszélve, hogy a természet közelsége hangulatunkat is javítja, rekreációra is tökéletes. A növények emellett jelentős szerepet játszanak a globális felmelegedés elleni küzdelemben is, hiszen a fásítás a legjobb módja a szén-dioxid megkötésének és a környezet hűtésének – írták.

Hozzátették: a közel 4,4 millió mobiltárcás tranzakcióval összegyűlt összeget a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány kiegészítette, így 50 millió forintból valósul meg a program 2022. november és 2023. május között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában