Fontos infók

2022.12.16. 06:50

Összegyűjtöttük, mit és mikor intézhettek az igazgatási szünet alatt Nógrádban!

A háború és az energiaár-emelkedés miatt az állami szerveknél is a gázfelhasználás csökkentése vált szükségessé, ezért december 22. és január 6. között igazgatási szünetet rendelt el a kormány. December 22. és január 6. között a legtöbb hivatali ügyfélszolgálat zárva lesz a megyében, de a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket ellátják a kormányhivatalok.

Ember-Lukács Zsófia

Az igazgatási szünetben kizárólag a salgótarjáni kormányablakban tudnak majd ügyeket intézni a Nógrád megyében élők

Forrás: Nool Archívum

Fotó: Hüvösi Csaba

A Nógrád Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint az igazgatási szünet ideje alatt a Nógrád megyei kormányablakok közül csak a salgótarjáni fogadja majd az ügyfeleket a halasztást nem tűrő ügyekben. Aki teheti, az előre tervezhető ügyeit még december 21-ig intézze el, a szünet alatt csak a legsürgősebb esetekben keresse fel a nyitvatartó kormányablakokat.

Mint írták: fontos, hogy az elkészült okmányok kézbesítését december 12-től már csak olyan kormányablakokban lehet kérni, amelyek az igazgatási szünetben is nyitva lesznek. A megye bármely kormányablakában megkért okmányokat a salgótarjáni kormányablakban lehet majd átvenni 2022. december 22. és 2023. január 5. között.

A salgótarjáni kormányablak nyitvatartása

  • 2022. december 22. (csütörtök): 08:00 – 16:30
  • 2022. december 27. (kedd): 08:00 – 16:00
  • 2022. december 28. (szerda): 08:00 – 16:00
  • 2022. december 29. (csütörtök): 08:00 – 16:00
  • 2023. január 02. (hétfő): 08:00 – 16:00
  • 2023. január 03. (kedd): 08:00 – 16:00
  • 2023. január 04. (szerda): 08:00 – 16:00
  • 2023. január 05. (csütörtök): 08:00 – 16:00

A többi napon zárva tart.

Áldozatsegítés

A kormányhivatal közölte: ügyeleti rendszerben, de folyamatosan elérhető lesz az áldozatsegítési terület, mivel a statisztikák szerint bizonyos bűncselekmények száma a karácsonyi ünnepek környékén magasabb. Az áldozatok fokozott védelme és a kialakult krízishelyzetek azonnali kezelése érdekében a kormányhivatal ezen a területen a hatósági döntéseket meghozza, továbbá az azonnali pénzügyi segély helyben történő kifizetését is biztosítja.

Családvédelmi szolgálatok

A Családvédelmi Szolgálat feladatellátása Salgótarjánban, a Szent Lázár Megyei Kórházban (3100 Salgótarján Füleki út 54-56.) biztosított az igazgatási szünet ideje alatt.

Fogyasztóvédelem

A halasztást nem tűrő vizsgálatot kívánó fogyasztói bejelentések az igazgatási szünet alatt is megtehetők.

Földhivatal

Az igazgatási szünet alatt és 2023. január 9-én is zárva tartanak a megyei ügyfélszolgálatok. Az igazgatási szünet ideje alatt a földhivatali hivatali kapura beérkezett és 2023. január 9-én a földhivatali hivatali tárhelyen lévő, illetve a 2023. január 9-én a postától átvett ingatlan-nyilvántartási iratokat 2023. január 9. napján beérkezettnek és kézbesítettnek kell tekinteni, illetve a földhivatalok ugyanezen napi érkezéssel széljegyzik a tulajdoni lapokon.

Munkavédelem

Azonnali beavatkozást igénylő panasz vagy közérdekű bejelentés, melyek sürgős beavatkozás és hatósági intézkedés nélkül életet, testi épséget veszélyeztetnek, az igazgatási szünet alatt is biztosított.

Pártfogó felügyelet

A pártfogoltak, elítéltek kötelezettségei teljesítésének elősegítése és ellenőrzése érdekében a feladatellátás az igazgatási szünet alatt is biztosított.

Temetkezési ügyek

Hamvasztás engedélyezése (teljes körű ügyintézés Nógrád megye területére vonatkozóan) a Salgótarjáni Járási Hivatal Kormányablak Osztályán kezdeményezhető, keddenként és csütörtökönként 8 és 12 óra között. Sírnyitással és halott külföldre szállításával kapcsolatos ügyintézés a salgótarjáni kormányablakban kezdeményezhető, annak fentebb ismertetett nyitvatartási idejében.

Ügysegédek

A települési ügysegédek az igazgatási szünet ideje alatt nem elérhetők, a különböző iratok benyújtása és mindennemű ügyintézés a salgótarjáni kormányablakban kezdeményezhető, annak fentebb ismertetett nyitvatartási idejében.

Agrártámogatás, Foglalkoztatás, Gyámügy, Társadalombiztosítás és családtámogatás

A folyamatosan indokolt hatósági ellenőrzéseket, és a krízishelyzetek elhárításával összefüggő feladatokat a kormányhivatalok az igazgatási szünet idején is elvégzik, ugyanakkor a fenti szakterületek ügyfélszolgálatai zárva tartanak. Zárva tart majd 2022. december 22. és 2023. január 6. között a salgótarjáni Csokonai úton található gépjármű vizsgaállomás is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában